Informaţii turistice

Up Informaţii turistice Cazare Imagini

Home
Primăria
Bistriţa Bârgăului
Turism

 

         Zona  Bârgăului este o zonă pitorească, bogată în frumuseţi şi atracţii turistice, cum sunt :

bullet

Satul Colibiţa - este aşezat în partea de est a judeţului, la distanţa de 38 km de Bistriţa, în bazinul depresionar cu acelaşi nume, străjuit jur-împrejur de masive muntoase de origine vulcanică. La nord se ridică culmea înaltă a Munţilor Bârgăului ( Vârful Tomnatec - 1580 m; Vârful Măguriţii - 1582 m ; Dosul Arinilor - 1548 m ), iar la sud o culme desprinsă spre vest din axul Călimanilor, în care domină "Piatra lui Orban"- 1664 m.
         
   Intregul bazin este străbătut de la est la vest de cursul superior al Bistriţei Ardelene, rezultat din unirea văilor Izvorul Colbului şi Izvorul Lung, care îşi au obârşia în inima masivului vulcanic al Călimanilor. Spre vest valea se îngustează brusc şi intră în Cheile Bistricioarei, iar apoi în depresiunea tot mai largă a Bârgăului.

bullet

 Lacul Colibiţa - se întinde pe o suprafaţă de15 km, fiind înconjurat de Munţii Bârgăului, cu măguri vulcanice şi un fond cinegetic extrem de bogat şi Munţii Călimani, caracterizaţi prin masivitate şi fenomene vulcano-carstice curioase . Este situat la o altitudine de 820 m , într-un climat foarte plăcut, lipsit de curenţi puternici, cu ploi rare în timpul verii şi cu aer puternic ozonat, fiind un loc ideal de odihnă.

bullet

 Lacul "Tăul Zânelor" - este situat la aproximativ 6-8 km de Colibiţa, în direcţia sud-vest, între Vârful Bistriciorul - 1980 m şi Vârful Ţiganca - 1596 m, pe Izvorul Colbului.
     
       Lacul s-a format în spatele unui val de grohotiş, pornit de pe versantul nordic al Vârfului Ţiganca. Apele acumulate de-a lungul timpului au format un "tău" lung de circa 75 m şi lat de circa 50 m, cu adâncimea maxima de 4 m. In partea de nord a lacului este o mică poieniţă, în rest fiind înconjurat de pădure de molid.
       
     Este situat într-o zonă de depozite coluvial diluviale cu blocuri ( grohotişuri) de vârstă holocen inferioară. Accesul de la Colibiţa se face printr-un drum forestier care se opreşte la 700 m de "Tăul Zânelor" , fiind continuat de o cărare printr-o frumoasă pădure de  molid.

bullet

Colecţia de muzeu ( casa în care s-a născut) "Pavel Constantin" - artist de operă, fondatorul Operei Române din Cluj (1919) (Casa prof. Andrei Neuc);

bullet

Vârful Heniu Mare (1612 m) - se poate urca cu telefericul, pentru a vizita releul;

bullet

Centrul de ceramică roşie de la Mijlocenii Bârgăului;

bullet

Centrul de ceramică neagră de la Josenii Bârgăului;

bullet

Zona turistică "Piatra Fântânele", cu ruinele castelului lui Dracula, pârtie de ski şi un frumos peisaj montan;

bullet

Izvoare de apă minerală  - Pe pârâul Izvorul Lung, la distanţa de 1 km, în direcţia sud-estică de Colibita şi la 1,8 km în amonte de confluenţa cu Izvorul Tomnatecului, există în malul drept două izvoare cu debite aproximativ egale   de apă minerală.

Home | Up | Informaţii turistice | Cazare | Imagini

Created by Leordean Maria